21 juli 2012

Lycka är...

Jag har just varit på en liten promenad med min yngsta dotter, Ellinore, som för övrigt också brukar vara min fotograf här på bloggen.

Bara ett par hundra meter från huset och sen är man inne i skogen, vilken lycka. Det var så många fjärilar i alla möjliga färger ute och flög idag och då kan man inte annat än att fröjdas.

Jag passade på att plocka lite enris som ska torkas och användas till renande. Och så slank det med lite mer groblad, denna underbara växt kan man aldrig ha för mycket av. Jag använder den mest som bot mot allehanda förkylningssymtom, halsfluss och öroninflammation. Även om den har många andra bra användningsområden också.

På vägen hittade vi lite bär som får bli till en efterrätt i kväll. det fanns blåbär, hallon och smultron. Helt gratis, bara att förse sig. Vi har inte lika mycket blåbär här som vanligt i år men en del hittade vi i alla fall.

 (Bild Ellinore Brækhus)

När vi ändå fotograferade bären så passade vi på att föreviga fläderblomssaften som blev klar igår.

 (Bild Ellinore Brækhus)

Jag har varit lite segstartad i några dagar men igår fick jag plötsligt en jäkla fart och då fick jag tappat upp saften på flaskor, tre liter koncentrerad saft blev det. Sen hann jag med att skörda en del örter och hänga upp dessa för torkning och så hann jag med en samlingstur ut i omgivningarna och fick ihop en massa växter och örter som ska användas till allt möjligt. Så nu ser mitt kök ut som en djungel med stora knippen av allt möjligt hängande lite varstans. Och jag känner mig trygg med att mina lager av magiska saker fylls på. Underbart!

1 kommentar:

  1. Låter som en saga att få bo så...:)
    Och dottern är ju grym på att ta bilder...verkligen fina...

    SvaraRadera