10 maj 2012

Bekantskap med en ny skog

Igår fick jag lite överraskande 4 timmar över mitt på dagen. Med ingenting att göra utom lite skrivbordsarbete så då tog jag min laptop och körde ut i skogen. En för mig okänd plats som mina arbetskamrater pratat om med iver men som jag aldrig besökt, mest eftersom jag är ifrån en annan del av Skåne, antar jag. Jag tänkte att jag kunde sitta och jobba i naturen för omväxlings skull men först tog jag en lång trevlig promenix.

Vilken plats, så full av trevliga skogsfolk som ville prata om ditt och datt. Har aldrig träffat så angelägna småfolk innan tror jag. Ett par steg in på skogsstigen så hade jag sällskap av 3 trevliga varelse. Jag vet inte riktigt vilka de var eftersom jag inte träffat deras sort innan så jag får väl åka tillbaka och utforska mer;) men hur som haver så var de mycket pratsugna. De tjattrade på om hur trevligt det var att jag äntligen ville komma till deras skog och att de tyckte det var så trevligt med seende som kom dit för de flesta bara springer stigen fram utan att se sig om. Jag springer verkligen inte fram, jag går långsamt, känner på saker, klappar på stenar och pratar med allt. Så har jag alltid gjort och vet liksom inget annat.

De verkade rusta för någon typ av fest/sammankomst för de pratade om alla som skulle komma på besök och gick på som att detta var något som jag redan borde veta om, fast jag fattade faktiskt inte riktigt... Men det lät som att det skulle vara ett stort firande av något slag. Får filura på det. Nån annan som har någon aning om vad skogens invånare brukar fira för högtider?

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar upplevelse....:) Har faktiskt ingen aning om vad det skulle kunna vara för högtid, du får väl pallra dig dit igen och fråga...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kanske den enda lösningen...

   Radera
 2. Lövsprickningen förståss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att jag inte tänkte på det, den var ju redan i full gång isf. Inte konstigt att de var lite spralliga;)

   Radera