13 juli 2017

Morgontankar

Min strävan är att vara en god syster för mina medsystrar. En syster med allt det som det innebär.
En axel att gråta på när det behövs. Öron och ett hjärta som lyssnar utan att lägga mig i när det är tid för det. En kanal för råd när detta är önskvärt. Ögon som ser och en mun som jublar av lycka när det går väl, händer som hejar på. Jag vill vara den som håller andan i spänd förväntan när jag får beskåda framsteg och insikter som tar form i någon av mina vackra systrar.

Jag vill vara motsatsen till de kvinnor som i historien stuckit varandra i ryggen. Som inte stått upp för varandra utan till och med hjälpt förtryckare att förtrycka.

Min önskan är att detta snart bara ska vara historia och att vi kvinnor, systrasjälar, vävensystrar mer och mer ska våga bryta mönster, vara modiga och återgå till det vi en gång var. Starka i oss själva men ännu starkare tillsammans.

// Linda

3 kommentarer:

 1. Mycket klokt och kärleksfullt skrivet!
  <3 kram Emma

  SvaraRadera
 2. Som vanligt skriver du så kloka ord, vackra och inspirerande syster i väven. Hade så när glömt din blogg, men eftersom jag lagt ner fb och saknar en del därifrån återgår jag till den gamla kontakten som fanns innan fb:s tid, nämligen bloggandet.
  Allt gott!
  Kram <3

  SvaraRadera