04 juni 2015

Igår var jag tillbaka på gymnasiet i Lund för att prata med eleverna som läser religion där om min livsväg. Tycker det är fantastisk att lärarna på denna skola vågar va så pass kontroversiella att de gång på annan bjuder mig dit. Men det kanske är en förändring på gång, eller vad tror du? Jag hoppas det. I vårt samhälle ska ju alla få plats, så även häxorna. :) Jag vill ju inte kalla det jag gör för en religion men det är ju alldeles klart en speciell livsåskådning som verkar vara väldigt intressant för dessa fantastiska ungdomar.

Det är 4:e gången och 4:e terminen som jag är där nu och jag blir alltid lika tagen av hur intressanta och kloka frågor och funderingar eleverna har. Jag hade igår, som alltid, ett "manus" en tanke om hur jag skulle lägga upp det jag skulle berätta, men eftersom jag tycker att samtalsform är långt bättre än föredragsform så uppmuntrade jag, som vanligt, till frågor och frågor blev det sen i 1,5 timme. Vi pratade om mycket intressant.

På inget sätt kom vi igenom allt det innebär för mig att vara häxa men det hade jag inte heller förväntat. Det tog mig över 40 år att komma hit så det förklaras inte på en förmiddag. Men jag hoppas att några blev "klokare" eller i alla fall lite mer förstående för att det finns så mycket mer i vår värld än bara det vi kan se och ta på och att det finns människor som tänker på väldigt många olika sätt. Frågorna varierar såklart från termin till termin men förvånande lite egentligen. Jag har föreläst för allt mellan esteter och naturvetare ;) om det nu kan va någon sorts fingervisning men frågorna är väldigt lika om än inställning och hur man formulerar frågorna skiljer sig en smula.

På kvällen efter att jag jobbat några timmar i butiken avslutade jag sedan min arbetsdag med en privat trumresa vid elden och sedan satt jag kvar där en stund och funderade i eldens sken. Livet är en vacker plats om vi bara stannar upp och tittar efter. Om vi vågar glädjas åt det lilla så väl som det stora så finns det famnar fulla med vackra minnen att skriva i sin livsbok.

2 kommentarer:

 1. Låter verkligen som en otrolig upplevelse. Tror Lund ligger lite före, för visst är det Lunds universitet som har paranormal forskning på sin agenda eller jag är helt fel på det? I vilket fall som så kan man bara hoppas att fler hakar på. Vem vet Linda...om några år får du kanske anställa någon i butiken för du har fullt upp att resa landet runt och föreläsa :)
  Nyfiken...privat trumresa...för en enskild person eller för dig själv? Och om det var för dig själv...hur funkar det med att själv trumma och samtidigt resa?
  Allt gott )O(

  SvaraRadera
 2. Marita: Vet inte om de är längre komna än resten av Sverige. Upplever att det rycker både här och där. Det har ju varit möjligt att läsa Shamanism på högskolan i Gävle länge t ex.

  Ja, det där med anställd kommer nog snarare än jag tror. Inte så mycket för föreläsningarna utan för att jag är så begränsad i när jag kan ta emot klienter som behöver hjälp med olika saker. Men det får bli när det ska...

  Privat trumresa innebär att man bokar egen tid för trumresa allt från en individ till en grupp. Denna gången var det en liten grupp som ville ha en egen gemensam upplevelse. Det är inte alla som uppskattar att va i en grupp med mer eller mindre okända människor. Ensamt brukar den komma som vill gå djupare och få mer hjälp både efter och före. Det blir som ett annat fokus.

  Men jag gör trumresor själv också. Jag trummar och kommer i djup trans. Då slutar min hand ibland att trumma men då behöver jag inte ljudet mer.

  Kram Linda

  SvaraRadera