22 februari 2013

Tänk så lätt ett stort problem kan försvinna, eller i alla fall minska nämnvärt i storlek, när man förstår bakomliggande anledningar helt plötsligt. När man inser att orsaken till att man känt, till synes, helt irrationella känslor och handlat efter dem är absolut relevant men i ett annat liv, en annan tid. Den som gjorde orätt kan visserligen finnas här och nu men även den gjorde de val som ledde till smärtan där och då, inte nu...

Hur som haver så har en sådan insikt drabbat mig och jag känner mig 100kg lättare, minst. Jag har haft denna kunskapen en bra tid (läs ett par år) men inte förrän förra veckan så ramlade myntet ner. Konstigt det där med fördröjningen men nu är jag nog redo att hantera det som kommer istället. För med insikt och förståelse kommer ju naturligtvis ansvar och krav på en ny form av vuxenhet.

2 kommentarer:

 1. Du är så klok Linda och visst är det minst tusen kilo lättare när olika insikter kommer.Har bara i veckan fått många och total omändring sker just nu till det positiva.Härligt att läsa dina rader för jag känner så väl igen mig just nu.

  Kram på dig,Heike !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina Heike.
   Vi är nog mer lika än olika du och jag. Brukar ju alltid känna igen mig i dina tankevindlingar också. Insikter är bra även om de ibland kan vara jobbiga. Men om de leder framåt så ska man nog bara glädjas. Det gör jag för din skull just nu, gläds och så är jag glad att du är min vän.

   Kram till dig.

   Radera