19 augusti 2012

Skapandets ande

Har just kommit in efter ett "skift" i verkstaden. Har stått och sågat grenar till plattor i lämpliga storlekar för att tillverka runor av dem. Sågade bok och syren och syrenen speciellt doftade ljuvligt. Men hu så varmt det blev. Känns som att det måste vara sommarens varmaste dag här i Skåne eller så är jag bara ovanligt klimakterievarm;). Hur som känns det underbart att jobba med sina händer. I en gren av syrenen hittade jag helt underbara "skador" som lett till att ämnet fått en typ av kärna så att plattorna nästan ser ut som ett mycket tidigt foster eller en böna beroende på vem som ser på det, antar jag. Just detta underbara ska nog få bli örhängen istället tror jag.

Just nu är skapandet så enkelt och självklart som aldrig förr. Förutom runor så framställs virkade skålar/korgar, örhängen, ringblomssalva, ringblomstvål, rökelser, teer mm på löpande band här hemma.

Inom en inte alls fjärran framtid ska allt detta utmynna i att jag öppnar webbutik med både grejor och tjänster vilket ska bli så himla kul. Till våren ska jag sedan provöppna Häxans Hus, livevarianten, i mitt växthus och förhoppningsvis så öppnar det riktiga Häxans Hus i ett eget litet hus sedan på allvar inom ett år. En plats för tillfälliga möten, kurser och annat nyttigt och njutbart.

6 kommentarer:

 1. Spännande! Ser fram emot att besöka.

  S. sagarum

  SvaraRadera
 2. :)Ser fram emot att ta emot besök.

  SvaraRadera
 3. Låter verkligen spännande och även jag ser fram emot detta...:)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt! Jag sågar också runor för tillfället men av rosträ. Ska prova syren! Blev inspirerad av din text. Tack!

  SvaraRadera
 5. Tack själv, kul om man kan inspirera.

  SvaraRadera