29 februari 2012

En dejt med en eld...

Idag är det flera +grader och jag är så sugen på att dra ut i skogen, släppa allt och bara dra, men som den ansvarskännande person jag är så tar jag hand om mitt jobb istället...
Men i helgen har jag en del ledig tid så då har jag stämt träff med en eld, ett sittunderlag, varma kläder och varm dricka och förhoppningsvis får jag sällskap vid elden av vem som vara månde i skogen. Kanske nån trevlig alv, ett troll eller någon annan. Vi får se, vi får se.
Det finns ingenting som är så givande som att sitta där och bli mer och mer ett med den omkringliggande naturen. Efter ett tag slutar djuren att rädas dig och rätt vad det är så kan en liten mus komma springande. Att sitta så och andas med Modern är det mest välgörande och helande som jag känner till. Efteråt känner du sig som en ny människa. Visst du är trött i kroppen efter en natt utan sömn men den energi som det ger överskuggar all eventuell trötthet.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Och tack för en vacker och intressant blogg.
  Du målar upp det här väldigt lockande!
  Jag har så smått börjat fundera och planera för en utesittning. Jag är ganska mörkrädd och har helt enkelt börjat med att promenera i skogen i skymningen för att "öva" lite. Jag hoppas att jag kommer att ta steget och våga till slut. Beskrivningar som denna kommer helt klart att hjälpa till!
  Kram Asynja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla. Så roligt om jag kan inspirera. Det är helt naturligt att vara lite rädd för mörkret i början men helt klart är det värt besväret att ta sig över denna spärr. En idé kan ju vara att inte göra det själv första gången utan kanske med nån vän.

   Radera