02 januari 2014

2014

Hejsan alla fina vänner. Hoppas ni haft en jättefin jul och avslutning på året 2013.

Det gångna året har inneburit så många nya insikter för mig att jag inte riktigt är klar med summeringen ännu för egen del. Jag brukar sätta mig med planer och livskollage för det kommande året under december men det har inte blivit av på många grunder. En av dem är som vanligt att jag har svårt att ta tiden på allvar ;)

Idag får jag besök i butiken av flera fina vänner som annonserat sina besök i förtid och sen kommer det förhoppningsvis lite kunder också ;) så idag är det full rulle på den sociala fronten. Tänker att dagen i morgon, fredag, får bli en dag för planering och framåtblickande.

Jag avlägger aldrig nyårslöften eftersom allting är föränderligt och läget idag inte förtäljer hur året blir men en plan och vissa punkter som mål under resan är en bra sak för mig. Som sporre och ledstjärna. Jag tror att det året som just påbörjats ska bli ett år av arbete utåt mer än det gångna varit. Vilket säkert kan låter konstigt för den som vet vad jag företagit mig under 2013. Nätverkat, hållit kurser, öppnat butik osv. men i allt detta har det funnits otroligt mycket helande arbete för min egen själ. Jag har gjort upp med gamla barndomsmoster som satt så djupt att jag inte ens var riktigt medveten om dem och monster från svunnen tid har också fått en match. När jag sitter här och skriver så känner jag mig som ett renskrubbat barn på något sätt. Fri från en massa lera på armbågarna, skrubbsår på knäna och kvistar i håret som fastnat under mina eskapader. Under året har jag fått ser hur den helande kraften tagit full form i mina händer hur min röst tappat de sista spåren av återhållsamhet och hur mitt hjärta blivit så mycket öppnare och mer pulserande, rödare i sin färg. Mer redo för möten med alla typer av individer. Jag trodde jag var en ganska hel person med den jag är idag känns så mycket större och friare än den jag var för bara ett år sedan.

En sak som jag bestämde mig för i slutet av sommaren är det i alla fall redan klart att jag kommer jag infria under detta året. Jag kommer skriva om min barndom, min bakgrund och uppväxt i en av de mest förskräckliga av sekter. Förskräcklig eftersom de flesta inte inser hur uppslukande och förbrukande av allt gott den är och hur förgörande det kan vara att hamna i dess klor. Vad pratar jag om? Jo, mitt liv startade i bland Jehovas vittnen och som litet barn som redan vid 4-års ålder mycket väl visste att jag var Häxa och synsk så var detta "Helvetet på jorden". Detta kommer jag att skriva om eftersom att det det sista året inte kommit bara ett före detta Jehovas vittne i min väg utan de kommit i drivor och jag sett på många av dem hur illa de blivit märkta. Eftersom jag lämnade detta avgrundshål för över 20 år sedan så känner jag mig redo att vara en röst för dem som behöver den och en tröst för dem som behöver den.

Tills vi hörs igen, ta hand om er själv och varandra. Kärleken är ALLTID störst... och glöm inte att andas ;)

Kram Linda

2 kommentarer: