03 januari 2013

Egenhändigt tillverkad rökelse

Jag är ju som en del säkert redan vet ganska övertygad om att det för mig fungerar bäst att jobba Magiskt med saker och verktyg jag själv framställt. Det har inte alltid varit så men eftersom min väg blivit klarare så blir det enklare att göra själv. Då blir det ju exakt så som man vill ha det. En sak som varit en längtan en längre tid är rökelse. Jag har sedan lång tid tillbaka blandat torkade örter till enkla rökelseblandningar men mer än så har det inte blivit. Så i förra veckan fick jag se hur en fin kvinna som skriver här lade ut ett trevligt recept på Häxor iFokus om hur man gör egen Kyphirökelse. Det kändes som att jag inte hade något val mer. Så de senaste dagarna har jag använt till att tänka och utvärdera egenskaperna hos olika örter, kådor, rötter och annat för att få bra och användbara blandningar. Till sist blev det 5 olika sorter. För healing, resor, ekonomi/framgång, meditation och för väldoft till Gudinnan.

Nu ska härligheterna ligga och torka ett bra tag så nu krävs tålamod, vilket inte alltid är en av mina dygder... Men den som väntar på något gott...

 När de går att använda så berättar jag vidare men så länge bjuder jag på lite bilder från framställningen.


Russin som legat och gosat i rödvin i två dygn.


Lite trevliga kådor och annat kul som mortlades...
I med lite mer kuliga grejor som passar för syftet. Här är syftet healing.
Geggeli mojs...
lite som chokladbullesmet. :)


Rullade och klara. Dessa ska jag ut och resa med så häri finns det olika kul saker.


3 kommentarer:

 1. Ser onekligen lika smarriga ut som chokladbollar :) Hur tänder man dem sedan? På rökelsekol, eller?
  Förresten, jag vet inte om du var något inne på svenska wiccas forum, men hur som helst så har det gamla gått i graven nu och ett nytt rest sig. Du hittar det på www.svenskawicca.se om du är intresserad.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hi, jag jag var noga att tala om att de inte fick ätas när maken och barnen kom hem den dagen... Jo, på rökelsekol får det va. Ska bli jättespännande. De verkar torka bra men jag har ju fått besked på att vänta så det får jag göra.
  Har kollat sidan men den är inte riktigt igång, va? Eller måste man bli medlem för att de aktiviteten, kanske?

  SvaraRadera
 3. Tror att du ska kunna se aktiviteten ändå, men måste vara medlem för att kunna kommentera och göra inlägg mm Dock skrev admin idag att det var lite problem med servern så det har varit svårt att komma in på sidan, men det är under arbete...:)

  SvaraRadera