25 augusti 2012

Idag har jag varit på en lång trevlig promenad med min man. Vi åkte till en gammal nedlagd järnvägssträcka som gjorts om till gångväg och vandrade lite. Min vana trogen passade jag på att plocka lite trevliga fröer och annat som är bra att ha. Det finns så mycket i vår vackra natur bara man har ögonen med sig. Har letat efter rönnbär för mina träd som annars alltid är smällfulla av bär är alldeles torra och har inga bär alls men idag så hittade vi då fina röda bär att torka för höstens pyssel... Lite gråbo fick jag också med hem så jag kan göra rökelse och så hittade jag jättenattljusfrön, hade tänkt att köpa sådana i våras med det blev aldrig av.

Grodor, blir jag av någon anledning alltid lycklig av att se och det fanns massor av små små grodor som hoppade runt på gången så man fick se var men satte fötterna.

Efter vår vandring så tog vi en liten energipåfyllningspaus på det lokala lilla caféet där kakorna nästan var slutsålda för dagen. Ett jättegulligt ställe där tiden verkar ha stannat för typ 60 år sedan, supermysigt.


2 kommentarer:

  1. Låter som en alldeles underbar dag...med massor av fynd från Gudinnans skafferi...:)

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är vi lyckligt lottade som bara kan ta för oss.

    SvaraRadera